Veel gestelde vragen

Bij een fotosessie horen ook vele vragen.  Hier kan u de meest voorkomende vragen bekijken, samen met de antwoorden.  Bijkomende vragen mag je natuurlijk altijd besprekenmet mij.  Bel me op: 03/314 12 20

 
 
Hermans-027-2.jpg

Welke kledij moet ik aandoen?

Iedereen wil natuurlijk op zijn paasbest op de foto staan.   Let er wel op dat niet elke kledij geschikt is voor een portretfoto. 

 • Felle kleuren is niet de beste keuze.  Deze zijn niet zo mooi in zwart/wit en leiden af 
 • Grote prenten, opdrukken of motieven zoals strepen, ruiten trekken te veel aandacht.  Hou het simpel!
 •  Bij een groepsfoto spreek je het liefst een beetje met elkaar af zodat je een beetje bij elkaar past.
 • Doe je haar zoals je zelf het liefste rondloopt.  Je hoeft echt niet speciaal te doen voor een sessie.  "Ik had mijn haar anders moeten laten doen" is een opmerking die ik wel eens hoor.
 • Lange of 3/4 mouwen zijn een aanrader.  Horloges mogen thuis blijven.

Moet ik make-up gebruiken voor een fotosessie?

Nee,  dit is zeker niet noodzakelijk.  Doe vooral waar je jezelf het beste bij voelt.  Maar te veel is niet zo mooi in de studio.

 • Felle en gekleurde oogschaduw is niet zo mooi op de foto, zeker niet in groep
 • Een puistje, dat kan gephotoshopped worden.  Meld dit gewoon op voorhand dat je dat weggewerkt wil hebben. 
 • Less is more! 
_DSC8450.jpg

Melis-334.jpg

Wat met peuters en kleuters?

Het is voor een kindje niet eenvoudig om door een vreemde man gefotografeerd te worden.  Daarom is het belangrijk dat u mij een band laat krijgen met uw kindje. Voor ik mijn toestel vastneem, ga ik eerst een beetje praten en zot doen met uw kindje.
Bij kindersessies heb ik meestal een assistente die hard haar best doet om de aandacht van uw kindje te trekken.  Toch nog enkele aandachtspunten voor de ouders.

 • Een kindje is nooit stout tijdens de sessie.  De studio is de enige plaats waar u eventjes een oogje mag dichtknijpen.  Wanneer u boos wordt op uw kind(eren) is de sfeer bedrukt en een huilend kindje is niet zo mooi.  Dus zorg dat je zelf niet in de hoek moet staan en wees lief tegen uw kind(eren)!
 • Zorg dat uw kindje goed uitgerust is.  Bij de planning mag je gerust melden wanneer uw kindje een dutje doet, dan houd ik daar rekening mee.
 • Neem niet te veel speelgoed mee en zeker niet te groot.  In de studio proberen we met ons speelgoed de aandacht te trekken.  Wil je toch iets meenemen, doe het dan stiekem en breng het tevoorschijn als ik het nodig vind.